Bosses Snickeri

Hur jag som enmansföretagare använder och växer med IP-telefoni.


– När jag startade företaget hade jag bara ett mobiltelefonnummer att ge ut till mina kunder, men insåg efter ett tag att jag ville ha ett fast telefonnummer för att ge ett bättre intryck.

Jag sökte på nätet och hittade Cellip. De hade många nummer i alla riktnummerområden utan bindningstid att välja mellan.
Perfekt för en enmansföretagare!

Jag valde ett enkelt nummer som jag till en början vidarekopplade till min mobiltelefon på vardagar mellan 8-17. Jag kunde enkelt ställa in, via mina sidor på nätet, så att samtalen gick direkt till mitt talsvar efter arbetstid.
Jag lät alla mina talsvar komma som email – vilket gjorde det lätt för mig att varje morgon se över vilka som sökt mig och kunna återkoppla till dem vid en samlad tid vilket gjort mig mer effektiv.

Det gick även att välja ett nytt nummer, för 39 kr i månaden, och få mina faxmeddelande som en pdf fil skickad till min emailadress. Jag får inte fax så ofta, men det känns professionellt och bra att kunna erbjuda detta till mina kunder.

Visitkort före:

Visitkort efter:

– Efter ett par månader bestämde jag mig för att köpa en bordstelefon, en SPA-941, då det blir en hel del samtal även när jag är på kontoret och arbetar. Det är ett köp som jag är mycket nöjd med.
För det första är komforten viktig och för det andra så kostar en vanlig telefon och en adapter nästan lika mycket. Nu behöver jag bara genomföra en enkel knapptryckning på telefonen när jag lämnar kontoret, så vidarekopplas alla samtalen till min mobiltelefon, och glömmer jag det så går de ändå dit efter 20 sekunder.

Då min verksamhet går bra har jag anställt en person på halvtid. Det gick väldigt smidigt att via mina sidor på nätet ordna ett nytt nummer för honom.

Jag har även ordnat en växel eller IVR hette det väl, så att kunden redan när de ringer till oss, kan trycka 1 (för att tala med mig) eller 2 (för att tala med min medarbetare). Det känns proffsigt och bra!Gratis konsultation

Fyll i dina uppgifter så hjälper vi dig med en behovsanalys kring din kommunikation


+ 2 = 4