Telefoni i butik

Vad ska man tänka på när man sitter på olika ställen?


– Vi har butiker i Malmö, Göteborg, Stockholm, Kalmar och Uppsala, och speciellt vid den här tiden på året när det inte riktigt är högsäsong så är kontakten butikerna och lagret sinsemellan hög då alla kanske inte har alla produkter inne, och vi passar på att vidareutbilda varandra via konferenssamtal oss emellan.

När är det dags att göra något?

Vi har egentligen inte haft någon gemensam telefonistrategi tidigare, men när Uppsala-butiken öppnade sist så tyckte vi att det var ett bra tillfälle att se över hur vi skulle göra.

Gemensam lösning lättare än vi trott med IP-centrex

Det kändes först som om det blev rätt komplext, men då hittade vi en telefonväxel på nätet, en IP-centrex som hette WebCentrex, och helt plötsligt insåg vi att vi inte bara fick en kontrollerad lösning för varje butik, utan också gratis samtal oss emellan.

Ta telefonen för varandra var verkliga lyftet

Allra viktigast var dock att vi kunde börja ta telefonen för varandra också! Om en butik annonserade lokalt så gjorde det att det ofta både började ringa i telefonen, och droppa in kunder samtidigt, och då är det ju inte så lätt att ge bästa service till alla. Men när nu både Kalmar och Uppsala och de andra kan hjälpas åt att svara i telefonen, så jämnar det ut belastningen, och vi kan serva många fler kunder.
Uppdateringsmöten tillsammans

När vi behöver arbeta tillsammans så har vi till och med börjat använda video-konferens. Det trodde vi aldrig att vi skulle ha råd med, men för 500 kronor per butik var det inte snack om att vi skulle låta det vara. Det har gett oss väldigt mycket bättre sammanhållning också och det känns verkligen som om alla jobbar med samma sak och mot samma mål.
Alla butiker har en SPA941 eftersom de har så bra möjlighet att koppla samtal till andra, och för att hålla uppdateringsmöten via högtalartelefon så att alla kan vara med, och de med lite större butiksyta har sedan valt till en eller två bärbara DECT telefoner som de stoppade in i en IP-telefoniadapter SPA2102 (för att också få rum för faxen).



Gratis konsultation

Fyll i dina uppgifter så hjälper vi dig med en behovsanalys kring din kommunikation


+ 2 = 4