Cellip erbjuder tyska telefonnummer

Den snabbast växande svenska IP-telefonioperatören, Cellip AB, lanserar idag ett helt nytt sätt att tänka internationellt för svenskar och svenska företag. I ett första led att knyta världen närmare Cellips kunder lanseras idag möjligheten för svenskar och svenska företag att få telefonnummer från Tyskland.

En liten bit av München kan nu hamna direkt i ett litet företag i Gnosjö. Med ett tyskt telefonnummer kan man sitta i Sverige men ändå visa sin närvaro tydligare mot tyska marknaden, säger Henrik Rudberg, verkställande direktör för Cellip. Det går att få Berget att komma till Muhammed ändå.

Samtal till och från utlandet är ofta flera gånger dyrare än att ringa lokalsamtal. IP-telefoni revolutionerar detta eftersom tekniken gör det möjligt att få utländska telefonnummer kopplade till sin svenska telefonlinje. På så vis blir samtal till detta nummer enligt den lokaltaxa i det land som numret är kopplat till. Inom Cellips nät så är det gratis, dock.

Först ut med erbjudandet att ge svenskar och svenska företag utländska telefonnummer är nummer från Tyskland. Cellip har i sin databas telefonnummer som motsvarar nummer från städerna Berlin, Frankfurt, Hamburg, Köln och München. Alla samtal till det Tyska numret går då enligt tysk lokaltaxa.

Många företag med mycket internationell kommunikation kommer att se fördelen av att ha utländska telefonnummer kopplade till sin verksamhet i Sverige. Deras telefonräkningar blir lägre, men den stora fördelen blir på det psykologiska planet – kunderna och leverantörerna i utlandet kommer att känna en större närhet till det svenska företaget eftersom de når det genom ett nationellt i stället för internationellt telefonnummer, säger Henrik Rudberg.

Cellip har som ambition att under våren 2007 presentera minst 10 länder dit svenskar och svenska företag kommer att få tillgång till telefonnummer.

Klicka här för att läsa mer om utländska telefonnummer.

För mer information, vänligen kontakta:
Esko Airas, VD på Cellip

Dela: Facebook  Twitter 


Vi kontaktar dig för gratis rådgivning

Har du frågor eller funderingar? Låt oss kontakta dig för att berätta mer (ej support ärenden).