CELLIP LANSERAR NUMMERPRESENTATION VIA SMS

Den svenska IP-telefonioperatöreren Cellip AB kan idag informera att man lanserar en ny innovativ tjänst för sina kunder – nummerpresentation via SMS. Tjänsten ligger i linje med Cellips utvecklingsstrategi att ligga i den yttersta framkanten med att ta fram smarta lösningar tack vare IP-tekniken.
Vi är först i Sverige med en tjänst som denna för fast telefoni, säger Henrik Rudberg, verkställande direktör för Cellip.

P-telefonioperatören Cellip är Sveriges snabbast växande IP-telefonioperatör. Cellips affärsidé är att erbjuda sina abonnenter IP-telefoni och att utveckla och erbjuda sina kunder helt nya tjänster och produkter baserade på denna nya teknik. Exempelvis var Cellip först med en IP-lösning för larmnumret 112 för att kunna ta med sig telefonnummer utanför sitt riktnummerområde, att skicka fax som pdf i e-post och först med att sälja IP-telefoni över disk i vanliga butiker såsom SIBA, Computer City och Dustin.

Många – inte minst många små företag – kopplar över sin fasta telefon till mobiltelefonen. Det innebär att abonnenten själv får betala för samtalet från den fasta telefonen till mobilen. Därför lanserar Cellip nummerpresentation via SMS. Via tjänsten får Cellips abonnenter ett SMS, vilket informerar om missade samtal till den fasta telefonen och ifall det har inkommit meddelanden till telefonsvararen. På så vis kan abonnenten slippa att koppla över sin fasta telefon utan väljer själv att ringa tillbaka då det är som mest lämpligt.

Vi visar med nummerpresentation via SMS-tjänsten att det går att integrera nytt tänkande i den annars så konservativa värld som kallas ‘fast telefoni’. IP-telefoni är inte bara billigare samtalstaxor, IP-tekniken ger framförallt nya förutsättningar för telefonin, säger Henrik Rudberg.

Idén till tjänsten belönades i den globala tävlingen Ericsson Mobile Application Awards 2002 och har därefter utvecklats för ett kommersiellt bruk. Nummerpresentation via SMS är i drift från och med idag och är den första i ett led av nya tjänster som Cellip kommer att presentera under hösten.

För mer information, vänligen kontakta:
Esko Airas, VD på CellipVi kontaktar dig för gratis rådgivning

Har du frågor eller funderingar? Låt oss kontakta dig för att berätta mer (ej support ärenden).