CELLIP PRESENTERAR MOBIL IP-TELEFONI PÅ MOBILEN 50 ÅR – FÖRETAGSMÄSSAN DEN 26 OKTOBER

Den svenska IP-telefonioperatören Cellip AB kommer på Mobilen 50 år – Företagsmässan i Kista, den 26 oktober, för första gången att presentera mobil IP-telefoni för en bred publik.
- Mobil IP-telefoni kommer att konkurrera ut både traditionell mobil telefoni och nykomlingar som har semi-versioner av mobil IP-telefoni, säger Henrik Rudberg, verkställande direktör för Cellip.

Cellip är Sveriges snabbast växande IP-telefonioperatör. Fokus i Cellips verksamhet är att erbjuda kunderna smarta och lättillgängliga lösningar med IP-tekniken i centrum. På så vis har Cellip, exempelvis, kunnat vara först med en fullt utvecklad lösning för larmnumret 112 för att kunna ta med sig telefonnummer även utanför sitt riktnummerområde samt först med nummerpresentation från fast telefoni till SMS. Cellip var också första IP-telefonioperatör med inkommande fax som pdf i e-post och först med att göra processen så enkel att det gått att sälja IP-telefoni över disk i vanliga butiker som SIBA, Computer City och Dustin.

I år firar mobiltelefonen 50 år. Därför celebreras mobiltelefonen denna vecka genom en rad olika arrangemang, bland annat genom Mobilgalan och Företagsmässan i Kista. Där visar Cellip för första gången inför en bredare publik, mobil IP-telefoni.

Mobil IP-telefoni är att ringa med sin mobiltelefon via Internet och IP-tekniken. I praktiken innebär det att oavsett var i världen man befinner sig blir samtalskostnaden densamma som för ett lokalsamtal. Dessutom försvinner den så omdiskuterade “roaming-avgiften” internationellt eftersom det med mobil IP-telefoni inte spelar någon roll i vilket land man befinner sig för att ringa eller ta emot ett samtal. Kravspecifikationen för mobil IP-telefoni är idag en smart telefon som HTC QTEK S200 med WLAN access. Just WLAN access har medelanvändare idag möjlig tillgång till under 75% av dagen, nämligen hemma (42%) och på kontor (33%) enligt Yankee Group. Inom kort så fungerar också Mobil IP-telefoni direkt i ett 3G-nät.

Med Mobil IP-telefoni sänks kostnaderna dramatiskt. För Cellips kunder innebär det en samtalstaxa om 17 öre per minut dagtid och 9 öre per minut kvällar och helger. Detta innebär en revolution inom den mobila telefonimarknaden.

Först kan vi konstatera att de uppstickare som idag erbjuder någon form av semi-variant av IP-telefoni, där man exempelvis via en hemsida får ett lokalnummer att ringa till, helt tappar sin affärsidé. Riktig mobil IP-telefoni blir så pass mycket enklare och billigare att sådana tjänster blir helt överflödiga, säger Henrik Rudberg.

Även de traditionella mobiloperatörerna kommer att känna av den nya konkurrensen. För stunden krävs förvisso delar av deras infrastruktur, men det kan snabbt komma att ändras.

Som det ser ut just nu kommer du fortsätta behöva din mobiloperatör för den tid du verkligen är mobil, men jag kan se en framtid där det dyker upp nya mobila bredbandsoperatörer som enbart erbjuder nättjänsten och inte själva telefonin. Det kommer att tvinga mobiloperatörerna att tänka i andra banor där telefonin kanske inte blir deras huvudsakliga intäktskälla utan själva nyttjandet av det mobila Internetnätet. Sedan står andra aktörer, som exempelvis Cellip, som leverantör av tjänster såsom telefonin, säger Henrik Rudberg.

Den mobila IP-telefonin som presenteras den 26 oktober på Mobilen 50 år – Företagsmässan i Kista Science Tower är ett sprunget ur ett samarbete mellan Cellip, Optimobile (mjukvara) och Brightpoint (mobiltelefoner).

Den sammanslagna produkten finns tillgänglig via mobiltelefonhandeln.

För mer information, vänligen kontakta:
Esko Airas, VD på CellipVi kontaktar dig för gratis rådgivning

Har du frågor eller funderingar? Låt oss kontakta dig för att berätta mer (ej support ärenden).