PTS: Svenska teleoperatörer har för komplex prissättning

Häromveckan uppmärksammade Post & Telestyrelsen (PTS) regeringen om ett stort problem inom telecombranschen. Sverige har Nordens mest ofördelaktiga bindningsvillkor. ”Äntligen” säger Cellip.

Den 12/5 ska PTS ha lämnat över en rapport till IT-minister Anna-Karin Hatt. Rapporten innehöll bl.a. rekommendationer att tvinga telebolagen slopa de långa bindnings- och uppsägningstiderna som standard på sina mobilabonnemang. PTS anser att anser att det måste vara lättare för konsumenten att byta operatör vid behov.

Vi på Cellip håller helhjärtat med PTS och hoppas att IT-ministern hakar på i Teleupproret, säger Esko Airas, VD på Cellip. Vi tror på att man behåller kunder inte genom tvång utan genom kundnöjdhet. Därför är det standard att våra kunder kan teckna mobilabonnemang utan bindningstid och med bara 30 dagars uppsägningstid.

Krångliga regler för låsning av mobiler låter operatörerna erbjuda kunderna en lägre ingångskostnad. Det tillsammans med långa debiteringsintervallen gör att man kan skylta med attraktiva samtalskostnader och gömma undan viktig fakta i det finstilta.

Det kanske fungerar för stora aktörer men vi på Cellip tror mer på att redovisa alla villkor så tydligt som möjligt och sekunddebitera istället.

 Vi kontaktar dig för gratis rådgivning

Har du frågor eller funderingar? Låt oss kontakta dig för att berätta mer (ej support ärenden).