PRESS RELEASE, STOCKHOLM, JUNE 28, 2018

CELLIP ÄR DIRECT ROUTING PARTNER TILL MICROSOFT TEAMS

Cellip har levererat telefoni till Microsofts tjänster under sju års tid och har blivit utsedda till Årets Voice Partner av Microsoft två år i rad. Nu lanserar Cellip som en av de första operatörerna i världen telefoni till Microsoft Teams via Direct Routing. Det innebär att kunder i 10 europeiska länder på ett enkelt sätt kan koppla in telefoni i Teams och på så sätt få ett enda samarbetsverktyg för all sin kommunikation. Därmed kan andra telefonilösningar avvecklas och kunderna kommer kunna öka sin produktivitet samtidigt som det möjliggör kostnadsbesparingar.

"Jag är självklart väldigt stolt att Cellip är en av de första partnerna till Microsoft och Teams Direct Routing, samtidigt som det är ett naturligt steg med tanke på vår ledande position inom Skype for Business telefoni. Än mer stolt är jag att vi redan nu har kunder där vi levererar Microsoft Teams telefoni till", säger Esko Airas, VD på Cellip.

Cellip lanserar nu Microsoft Teams telefoni med start den 28 juni i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Litauen, Polen, Tjeckien, Storbritannien, Schweiz och Spanien. Det är enkelt för Microsoft Office 365-användarna att komma igång med telefoni i Teams.

"Det är verkligen superkul att vi nu kan lanserar telefoni i Microsoft Teams. Allt större kunder kommer till oss för att få hjälp med att förstå hur just de skall göra för att få största nytta av Skype for Business och Teams. Ofta har vi en gemensam Workshop eller att kunden gör en POC (proof-of-concept). Det är ytterligare ett tecken på att vi ligger längst fram inom Office 365 och telefoni", säger Peter Karlsson Affärsutvecklingschef på Cellip.

Konfigurationen av Teams görs enkelt i Office 365-portalen, om det behövs telefonväxelfunktionalitet så är det lika enkelt i Cellips Mina sidor portal. Telefoni i Teams funkar alldeles utmärkt att köra parallellt med sitt befintliga telefonisystem, som en enkel väg in i Teams. Du kan även på användarnivå bestämma om Skype for Business eller Teams är det primära sättet att kommunicera.

"Office 365 och användandet av Teams ökar i allt snabbare takt samtidigt som företag och organisationer arbetar alltmer i moderna team utan fysisk begränsning. Med Direct Routing i Teams kan Microsoft och Cellip tillsammans accelerera takten och skapa möjligheter för våra kunder att flytta sin telefoni in i Microsofts moln, inte bara i Sverige utan även internationellt. Det är verkligen kul att vi har en av de ledande aktörerna i Sverige på Teams telefoni" säger Henrik Byström, Affärsområdeschef för Office på Microsoft.

Microsoft Teams är en molnbaserad samarbetsplattform som med chatt-kanaler, direktmeddelanden och grupper passar bra in i moderna arbetsgrupper och organisationer. Teams är en del av Office 365 där användare enkelt hanterar övriga delar som Sharepoint, OneDrive, Power BI m.m. Med Cellip kan du göra Teams till en del av ditt företags telefonilösning.

Om Cellip

Cellip är den nya tidens teleoperatör som ökar lönsamheten för företag genom att tillhandahålla priseffektiva och flexibla kommunikationstjänster. Genom sin unika Skype for Business och Teams-kompetens försätter Cellip vara ledande på Microsoft telefonitjänster. Cellip är en del av Infracom Group AB, som är noterade på börsen.

Länkar till de olika länderna

Danmark www.cellip.dk/teams
Finland www.cellip.fi/teams
Norge www.no.cellip.com/teams
Sverige www.cellip.com/msteamsse
Tjeckien www.cellip.cz/teams
Litauen www.cellip.lt/teams
Polen www.cellip.pl/teams
Spanien www.cellip.es/teams
Schweiz www.cellip.ch/teams
England www.cellip.co.uk/teams