Flexibel telefonilösning

Billigt, men samtidigt flexibelt


– Vi är ett produktutvecklingsbolag som gör mjukvara åt telekombranschen. I januari 2007 hade vi hunnit bli 11 man och skulle flytta till ett större kontor. När jag fick veta vad Telia skulle ha för att flytta vår telefoni började vi kolla på alternativ. Vi ringer ganska lite så vi tyckte inte vi skulle behöva betala så mycket alls. Framför allt inte i månadskostnad.

Grävde där vi stod
Vår granne där vi har det nya kontoret använde Cellip. Jag gick in på hemsidan, såg att det kostade 39 kr per nummer i månaden och insåg att billigare månadskostnad än det kan jag inte hitta.

Min granne intygade att de inte hade haft några problem med telefonin sen de började använda Cellip.

Måste testa
Alla tror att vi som är i telebranschen själva alltid hoppar på allt nytt direkt, men sanningen är nog snarare att vi vet hur mycket som kan gå fel så vi är så långt från early adopters man kan komma.

Jag beställde genast ett abonnemang två månader innan flytten och en telefon som hette SPA941 för att testa lite. Även om vi pratar rätt lite i telefon så ville jag ha en enkel systemtelefon för att våra medarbetarna skall känna sig nöjda och vara så produktiva det går.

Hela telefonilösningen
Det var inga problem under testet när vi hade 8 Mbps ADSL uppströms och 1 Mbps nedströms och jag lade snart till:
12 likadana telefoner till.
En router, RV042, för att se till att kvaliteten på kopplingen ut skulle vara så bra som möjligt.

13 telefonnummer till. Det var kul att få välja dem där vi ville, och känns lite proffsigare att visa upp rätt nummer på några andra orter.

 

Det jag möjligen skulle gjort annorlunda
Telefonerna, SPA941, fungerar jättebra även om jag så här i efterhand kanske valt den lite dyrare SPA942 för att få en bakgrundsbelyst telefon och sluppit några ethernet kablar extra till alla platser.

Vi är speciellt nöjda med den enkla DND (Do not Disturb) knappen för att stänga av inkommande samtal. Dessutom ser telefonerna från Linksys ut på samma sätt som alla de telefoner man ser i amerikanska serier eller filmer vilket är lite coolt.

Blev verkligen billigt. Och flexibelt
Månadskostnad för våra 14 nummer är 407 kr, oslagbart!

Vi anställde 2 nya medarbetare i Augusti och på 5 minuter hade jag helt själv lagt till 2 nya nummer. Snabbt och enkelt. Dessa två fick också SPA942 istället vilket som sagt nog är väl värt de extra pengarna.

Vi är grymt nöjda. Vi har fått ett flexibelt och billigt telefonisystem som vi kan växa med.

Vi kontaktar dig för gratis rådgivning

Har du frågor eller funderingar? Låt oss kontakta dig för att berätta mer (ej support ärenden).