SIP-trunk för IP-växel: För dig med egen företagsväxel med möjlighet till IP-telefoni via SIP

VoIP-TRUNK DÄR DU ENKELT ÄR IGÅNG TILL VETTIGAST PRISER PÅ MARKNADEN

Du kommer snabbt och lätt igång med en SIP-trunk från Cellip som gör att du kan ringa till riktigt fördelaktiga priser och utnyttja all den funktionalitet din IP-baserade telefonväxel eller Microsoft Lync erbjuder.

Du slipper traditionella hyrda förbindelser och behöver inte ha någon gateway hos dig, men får ändå de tjänster vanlig telefoni erbjuder, t.ex. med nummer för direktinringning så att du får ut fulla kapaciteten ur din IP-baserade växel (IP-PBX).

FÖR ATT KOPPLA DIN IP-BASERADE TELEFONVÄXEL TILL EN SIP-TRUNK SÅ BEHÖVER DU HA

Du kan ha bredband från vilken bredbandsoperatör som helst bara du har minst 100 kbit/s bandbredd per pågående samtal i båda riktningarna.

Du måste också ha en IP-PBX, alltså en telefonväxel för IP-telefoni på plats hos dig som har stöd för SIP-anslutning. Om din IP-PBX också har stöd för att registrera sig via SIP (med en så kallad SIP UA), så rekommenderar vi att du använder en växel on-line också, så får du dubbel funktionalitet och säkerhet även om din bredbands-förbindelse går ner och du kommer till och med ifrån startavgiften om 995 kronor för en SIP-trunk.

Om du inte har en telefonväxel som stöder ip-telefoni redan så rekommenderar vi att du börjar med att titta på en telefonväxel on-line som IP-Centrex 2.0 som täcker de flesta funktioner.

TALKVALITET NÄR DU ANVÄNDER IP-VÄXEL VIA SIP-TRUNK

För att Cellip ska kunna leverera riktigt hög kvalitet så räcker det inte bara med god tillgänglighet, utan själva utrustningen måste också kunna sköta eko-släckning, jitter i nätet och hantera alla de talkodare du vill använda (alla telefonväxlar stödjer t ex talkodaren G.711, vilket självfallet Cellip också gör, men Cellip stödjer dessutom exempelvis talkodaren G.729 som används vid mindre tillgängligt bredband). Cellip säkerställer stöd för allt det genom egna IP-telefoni gateways från marknadsledande Cisco som i sin tur är kopplade till flera olika operatörers nät för att kunna erbjuda både högsta tillgänglighet och bästa pris.

 

SÅ FUNGERAR SIP-TRUNK MED DDI (SJÄLVA INKOMMANDE ENSKILDA TELEFONNUMMER KALLAS SÅ, ELLER DID SOM STÅR FÖR DIRECT INWARD DIALING)

Från Cellip får du de konfigurationsuppgifter du behöver för att kunna ringa ut med Cellips fördelaktiga priser via din SIP-trunk, och du väljer också om du vill få helt nya telefonnummer, eller om du vill portera över ett eller flera nummer på vilka du får direkt inkommande samtal, så kallade DDI eller DID (Direct Inward Dialing är det amerikanska begreppet).

Från Cellip kan du sedan välja så många fler telefonnummer du vill, i varje riktnummerområde i Sverige, eller från en massa andra länder.

 

Vi kontaktar dig för gratis rådgivning

Har du frågor eller funderingar? Låt oss kontakta dig för att berätta mer´(ej supportärenden).